
Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων Teleperformance. Στηρίζουμε την απεργία που έχει προκηρύξει στην Teleperformance για 31 Οκτώβρη, για συλλογική σύμβαση εργασίας, αορίστου χρόνου για όλους, με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στις άδικες απολύσεις:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
31 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 8:00 π.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 43)
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
H Teleperformance, μετά την άδικη απόλυση προ ημερών, ξαναχτύπησε με άλλη μία απαράδεκτη απόλυση. Το συμπέρασμα που βγάζουμε από αυτήν την εξευτελιστική κίνηση είναι ότι η Teleperformance… «απαγορεύει» στο προσωπικό της να έχει προβλήματα υγείας και τιμωρεί απροκάλυπτα όποιον βρεθεί σε τέτοια δυσάρεστη θέση, κάνοντας τη θέση του ακόμα πιο δυσάρεστη, «απαλλάσσοντάς» τον από τη δουλειά του!
Ο λόγος για εργαζόμενο που βρισκόταν στην εταιρεία από το 2021, στο project της Cosmote και ο οποίος μετά από σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και την επακόλουθη συγκοπή που τον οδήγησε σε πτώση και σοβαρό τραυματισμό του χεριού του, αιτήθηκε αναρρωτική άδεια. Αυτό, απ’ ότι φαίνεται δεν άρεσε την εταιρεία, που εν μέσω αναρρωτικής άδειας, του ανακοίνωσε πως δε θα ανανεωθεί η σύμβασή του μετά το πέρας του μήνα!
Πολλά ζητήματα ανοίγουν: Καταρχάς, η ίδια η απόφαση για μη ανανέωση σύμβασης είναι εκδικητική, καθώς συνέβη ακριβώς λόγω της εξελισσόμενης απουσίας του συναδέλφου για λόγους υγείας. Έτσι κάνει η Teleperformance: πρώτα σε στύβει και όταν κρίνει πως δεν είσαι χρήσιμος, σε πετάει. Δεύτερον, για άλλη μια φορά ανοίγει το θέμα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που η εταιρεία έχει κάνει σύστημα! Ο εργαζόμενος βρίσκεται για χρόνια στην εταιρεία και έχει 12 συνεχείς ανανεώσεις σύμβασης ορισμένου χρόνου στον ίδιο εργοδότη. Κατά συνέπεια θα έπρεπε ήδη να έχει μετατραπεί σε αορίστου χρόνου. Γνωρίζουμε τα κόλπα και τις αλχημείες της Teleperformance που μετακινεί τους υπαλλήλους της από θυγατρική σε θυγατρική για να μηδενίζει το κοντέρ και να κρύβει έτσι πως οι ανανεώσεις σύμβασης ορισμένου χρόνου υπερβαίνουν το επιτρεπτό, ώστε να μην έχει υποχρέωση μετατροπής τους σε αορίστου. Στην περίπτωση αυτή, δεν ισχύει ούτε καν αυτό.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα παραπάνω λόγο συμμετοχής των εργαζομένων της Teleperformance στην απεργία που έχει προκηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο. Μια απεργία που πρέπει και μπορεί να αποτελέσει χαστούκι στη διοίκηση της εταιρείας, η οποία:
Ενώ η επιχείρηση βγάζει πάνω από 60 εκατομμύρια κέρδη το χρόνο από τη δουλειά του προσωπικού της, σφυρίζει αδιάφορα στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για:
– Αυξήσεις στους μισθούς.
– Συμβάσεις αορίστου χρόνου.
– Υπογραφή συλλογικής σύμβασης.
Οι προηγούμενες απεργιακές μάχες που προηγήθηκαν στρίμωξαν την εταιρεία. Καιρός να πάρει το μάθημά της. Αν η διοίκηση της Teleperformance δε δεχτεί να υπογράψει συλλογική σύμβαση με το περιεχόμενο που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, θα ακολουθήσει 48ωρη απεργία μέσα στο Νοέμβρη.
Διεκδικούμε:
Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στην Teleperformance:
Με αυξήσεις στους μισθούς
Αορίστου χρόνου για όλο το προσωπικό.
Καταβολή αποζημίωσης στον απολυμένο συνάδελφο.